Kezdőlap » Névjegy » A SunGuard üvegekről » LEED-Tanúsítvány

LEED-Tanúsítvány

Szerezzen Ön is LEED-pontokat a SunGuard üvegek segítségével!

A világ egyik vezető épületüveg-gyártójaként a Guardian rendelkezik olyan termékekkel, amelyekkel Ön is LEED-pontokat gyűjthet építési projektje számára. SunGuard termékeink az iparág legnagyobb választékát kínálják az utólag edzhető, porlasztva bevont üvegekből. Ezek a fejlett bevonatok egyszerre adják meg azt a látványos megjelenést, amilyet elképzelt, valamint azt a kényelmet, funkcionalitást és energiamegtakarítást, amelyre projektjének szüksége van.

LEED-pontok öt kategóriában

A LEED for New Construction v.3 olyan önkéntes szabvány, melyet nagy teljesítményű, fenntartható épületek tervezéséhez dolgoztak ki. A SunGuard napfényvédő építészeti üvegek alkalmazásával öt kategóriában akár 34 LEED-pont is gyűjthető, például regionális alapanyagok felhasználásával.

Ez azért oldható meg SunGuard üvegekkel, mert a Guardian Select gyártók többnyire minden építési helyszín régiójában (800 km-en belül) megtalálhatók, ezzel pedig csökkenthetők az építőanyag-szállítási kiadások.

A LEED pontozási rendszer

Ahhoz, hogy egy épület LEED-tanúsítványt kaphasson, legalább 40 pontot kell megszereznie. Léteznek az egyszerű tanúsítvány felett is kategóriák, ahogy az alábbi táblázat mutatja.

 Certified: 40-49
 Ezüst: 50-59
 Arany: 60-79
 Platina: 80-110

 

Bár a LEED-rendszer nem konkrét termékeket tanúsít, a SunGuard napfényvédő üvegek alkalmazásával akár 34 LEED pont is megszerezhető.

LEED-KATEGÓRIA LEED-KREDIT KAPHATÓ PONTOK SZÁMA
Energia és Atmoszféra Energetikai Teljesítmény Optimalizálása – 1-es Kredit 2- 19 
Anyagok és Erőforrások Újrahasznosított anyagok - 4-es Kredit 1 - 4
  Regionális Anyagok - 5-ös Kredit  
Beltéri Környezet Minősége Napfény és Kilátás - 8.1/8.2-es Kredit 1 - 2
Innováció és Tervezési Folyamat Innovatív Formatervezés - 1-es Kredit 1 - 5
Regionális Prioritás Regionális Prioritás - 1-es Kredit 1 - 4
MINDÖSSZESEN MAX. 34

 

A SunGuard napfényvédő üvegek felhasználásával történő összes LEED-pontgyűjtési lehetőség megismeréséhez kattintson ide, és töltse le a LEED-prospektust ».

    
Cronauer Beratung Planung Munich
Neutral 67
Our Products in ActionOur Products in Action

 

Guardian Logo

Guardian Orosháza
Csorvási u. 31
H - 5900 Orosháza
Hungary
Tel. +36 68 887 200